İstanbul Muhafızları: Taksim Tüneli

İstanbul Muhafızları Çizgi Film Hikayeleri

İstanbul Muhafızları: Taksim Tüneli, Ali yolda çınara doğru yürürken arkadaşlarını ilginç bir oyun oynarken görür. Bu oyunun adı gıngıçdır. Gıngıç tahteravalli gibi dengede duran bir tahtaya asılıp sırayla birbirini havaya kaldırma oyunudur. Çocuklar gıngıçla eğlenirken çınar sinyal gönderip yanına çağırır. Gürgen'in bu defa ulaşım araçlarına el attığını söyler.

İstanbul Muhafızları vakit kaybetmeden yola çıkıp bir plan yaparlar. Gürgen'in Taksim tüneline saldıracağını düşünen çocuklar ikiye ayrılırlar. Mehmet ve Zeynep Beyoğlu çıkışında, Ali ve Elif de Karaköy kapısında bekleyeceklerdir. Bu sırada Gürgen ve Azmi Gürgen'in önceden açtığı gizli tünelden Taksim tüneline doğru gitmektedirler.

Gürgen öğretmenin sorduğu tünelle ilgili soruya cevap veremediği için sözlüden kalmıştır. Bu yüzden taksim tüneline zarar vermeyi kafaya koymuştur. Tünelin iki çıkışı vardır. Gürgen buraya bir tünelde kendisi kazıp metro trafiğini birbirine katmak için planını devreye sokar. Metrolardan birini ittirerek kendi tüneline götürmek ister. Zeynep ve Mehmet uzaktan onları izler. Bunlara bir ders vermenin zamanı geldi diye düşünen Mehmet Zeynep'e metronun sistemine girmesini söyler.

Zeynep tabletten sisteme girip metroyu çalıştırır. Gürgen ellerinden kayıp giden vagonu tutmak için önüne geçip durdurmaya çalışır. Bu sırada Zeynep karşıdaki vagonu da çalıştırır. Gürgen karşıdan üzerine doğru hızla gelen metroyu görünce korkudan bağırmaya başlar. Zeynep hemen makası değiştirip iki metro bir birine çarpmadan engeller. Bu korku Gürgen'e iyi bir ders olmuştur. Hepsi bir araya gelen çocuklar korkmuş Gürgen ve Azmi'yi de arkalarına alarak bir hatıra fotoğrafı çektirirler.

Birkaç İstanbul Muhafızları Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiniz mi? Hikaye koleksiyonumuzdaki İstanbul Muhafızları'nın tüm hikayelerini okuyabilirsiniz.