İstanbul Muhafızları: Caferağa Medresesi

İstanbul Muhafızları Çizgi Film Hikayeleri

İstanbul Muhafızları: Caferağa Medresesi; Elif, Mehmet ve Ali yolda hangi oyunu oynayacaklarını konuşarak çınara doğru gidereler. Zeynep ise çınarın yanında yeni ilgi alanı olan ebru sanatını yapmaktadır. Çocuklar gelip Zeynep'in yaptığı ebru çalışmasını görüp çok beğenirler. Ali bunu yapmayıo nereden öğrendin diye sorar. Zeynep tarihi Caferağa Medresesinde bulunan bir kursta öğrendiğini söyler. Bunun üzerine Ali'yi de alıp kendi gittiği kursa götürür. Çınarın yanında kalan Elif ve Mehmet ise biz de kendi kendimize öğrenelim deyip kolları sıvarlar.

Yine bir gün Gürgen okulda müzik dersinde arkadaşlarına flüt çalar. O kadar kötü çalıyordur ki öğretmen müdahale etmek zorunda kalır. Sıra Hasan'a geldiğinde Hasan Ney üflemek istediğini söyler. Yanında getirdiği neyi üfleyip bütün sınıfı mest eder. Gürgen bile neyden çok etkilenmiştir. Bunu çalmayı nereden öğrendin diye Hasan'a sorar. Hasan Caferağa Medresesinde bulunan bir kursta öğrendim diye cevap verir. Zaman kaybetmeden Gürgen Azmi'yi de alıp Medreseye gider. Azmi neden burada olduklarını merak eder. Gürgen ney çalmayı öğreneceğiz deyip elindeki neyi üfler. Fakat neyden bir türlü ses çıkmaz. İyice sinirlenir. Gürgen az ileride ebru yapan Zeynep ve Ali'yi görüp yanlarına gider. Sizin ne işiniz var burada der. Zeynep ebru yapıyoruz sen ne işler karıştırıyorsun der. Gürgen sinirle yerine gider. Öğretmeni Gürgen'i yerinde bulamadığı için dersi aksatıyor diye babasına şikayet eder. Bunu duyan Gürgen iyice kızıp Caferağa Medresesine saldırmaya karar verir. Elif ve Zeynep olan biteni haber vermek için arkadaşlarının yanına giderler.

Bu sırada çınar sinyal gönderip çocuklara Gürgen'in harekete geçmek üzere olduğunu söyler. Dört arkadaş zaman kaybetmeden caferağa Medresesine doğru yola çıkar. Medreseye geldiklerinde Zeynep arkadaşlarını bilgilendirir. "Bu tarihi bina 1559'da Caferağa tarafından Mimar Sinan'a yaptırılmıştır. İçerisinde 15 sınıf ve bir büyük salon bulunmaktadır." Gürgen çocuklardan önce gelip flüt çalarak içerideki herkesi kaçırır. Medresede kimse kalmayınca düzeneğini kurar. Kendisi çalıyor gibi yapmak için bir piyanonun içine müzik çalar yerleştirir. Diğer taraftan Medereseye zarar vermek için her türlü düzeneği yapar. Çocuklar geldiğinde Gürgen'in içeride piyano çaldığını görünce bunda bir iş var diye düşünüp ikiye ayrılırlar. Elif ve Ali Gürgen'in yanına gelip nasıl böyle güzel çalabiliyorsun diye sorarlar. Gürgen size başka bir şey çalayım der ve elindeki müzik çalardan bir şarkı seçer. Zeynep ve Mehmet gizlendikleri yerden Gürgen'in sahtekarlık yaptığını anlarlar. Diğer taraftan Mehmet bu piyanodan şüphelenir. Gürgen tam patlayıcıları harekete geçirecek tuşlara basmak üzereyken Zeynep yanında getirdiği bumerangı fırlatır. Bumerang piyanonun kapağına çarpar ve Gürgen'in parmaklarının üzerine düşer. Gürgen can havliyle bağırmaya başlar. Çocuklar Gürgen Caferağa Medresesine zarar vermeden onu durdururlar. Gürgen ve Azmi oradan kaçar. Çocuklar ise bir görevi daha başarıyla tamamlamanın mutluluğunu yaşar.

Birkaç İstanbul Muhafızları Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiniz mi? Hikaye koleksiyonumuzdaki İstanbul Muhafızları'nın tüm hikayelerini okuyabilirsiniz.