Niloya

Niloya Çizgi Filmleri ve Hikayeleri

Niloya'nın neşe ve mutluluk dolu dünyasına hoş geldiniz! Yepyeni macera ve sevgi dolu Niloya hikayelerini okumanın tam zamanı! Niloya sevgi ve saygı dolu tatlı bir ailede annesi, abisi, babası, dedesi ve ninesi ile birlikte yaşayan, hayata kocaman bir maceralar saçan bir bilgi deposudur.

Her gün yeni bir macerayla hayatı öğrenen Niloya, ağaca çıkmayı, top oynamayı, paten yapmayı, tabiatı, arkadaşlarını ve tabiki Tospik'i çok seviyor. Tospik güneşli havalarda güneşlenmeyi, uyumayı çok seviyor.

Eğlenceli, muzip, biraz da ürkek halleriyle Mete, Niloya'nın en yakın arkadaşı. Birlikte doğayı keşfediyor ve hayatı öğreniyorlar.

Meraklı ve zeki olan Niloya sevgiyi, kültürü ve dünyayı keşfetmeye ve her gün hakkında yeni bilgiler öğreniyor. Niloya için öğrenecek o kadar çok fazla bilgi var ki! Onun keşfedecek macera dolu keşiflerine siz de katılarak eşlik etmek ister misiniz?

Niloya'nın dünyası sadece bu kadar mı? Tabiata ve hayvanlara biraz daha yakından bakarsak daha çok dost ve arkadaşlık görebiliriz:

  • Sütüyle Niloya ve ailesini besleyen benekli inek, tatlı ve şirin sarı civcivler.
  • Ve birbirinden heyecanlı maceraları içinde taşıyan koca bir nehir.
  • Bu güzel nehir renkli balıkları ve şırıl şırıl akan şelalesiyle çocuklara kocaman bir dünya sunuyor.
  • Haydi, siz de Niloya hikayelerini okuyun ve bu renkli dünyayı keşfedin.

Niloya Kim Tarafından Geliştirdi?

Niloya, okul öncesi yaş grubu için, özel olarak tasarlanmış olup, Yumurcak TV'nin yerli çizgi film projelerinden biridir. İlk yapımına 2008 yılında başlanmıştır. Şu an TRT Çocuk çizgi film kanalında yayınlanmaktadır. Niloya, tamamen Türk stüdyoları tarafından hazırlanmakta olan ve okul öncesi yaş (3-6 yaş) grubunu hedef alan bir yapımdır.

Senaryosu, yapımcısı olan Arzu Demirel Birinci'ye, müzikleri ise Merve Ihlamur'a aittir. Senaryo, özel danışman ekibi, pedagog ve eğitim uzmanlarının denetiminde hazırlanmıştır. Yönetmenliğini Metin Çam üstlenmektedir.

Bölüm Listesi