Rafadan Tayfa: Kamera - Motor

Rafadan Tayfa: Kamera - Motor bölümünde kahramanlarımız Mert, Hayri ve Kamil oynayacak bir oyun bulamadıkları için mahallede canları sıkkın bir şekilde oturmaktadır. Rüstem ağabey elinde kocaman, ağır bir bavul ile yanlarına gelip, sizin kneyiniz var, neden öyle boş boş oturuyorsunuz diye sorar. Çocuklar yapacak hiçbir şey olmadığını canlarının çok sıkıldığını söyler. Mert Rüstem ağabeye o bavulda ne taşıdığını sorar.

Rafadan Tayfa Hikayeler

Rüstem ağabey kendi sokaklarında eskiden sinema ile ilgilenen yaşlı bir adam olduğunu, gerekmeyen eski sinema alet herdevatlarını dağıtması için kendisine verdiğini söyler. Çocukların bir anda gözleri parlar. O aletleri bize verir misin? diye sorarlar. Rüstem ağabey onlarla ne yapacaksınız diye sorunca Mert, tabi ki film çekeceğiz diye cevap verir. Bavulu alan çocuklar zaman kaybetmeden içindekileri incelemeye başlarlar. İçinden yönetmen koltuğu, megafon ve bunun gibi bir sürü çekim malzemesi çeker. Bu sırada Hale ve Sevim'de filmdeki arka fon için gerekli kumaş ve renkli kartonları bulup getirirler. Hayri'de kamera ve kasetleri getirince film çekmek için her şey hazırdır. Tek sorun filmi nerede çekeceklerdir. Bu sırada Akın gelip Basri amcanın filmi bahçesinde çekmelerine izin verdiğini söyler. Kızlar filmin konusu ne olacak diye sorarlar. Her biri farklı konular üretirler. En sonunda filmin adına da karar verirler. Filmin adı RAFADAN TAYFA olacaktır.

Seti Basri amcanın bahçesine kurup filmi çekmeye başlarlar. Hayri uzayda kaybolmuş bir astronottur. Akın ise onu uzay mekiği ile kurtarmaya gelen bir yüzbaşıdır. Tam bu sahneyi çekerken Hayri'nin altındaki tabure kayıp yere düşer. Akın olayı toparlayıp Hayri'yi kurtarır. Bu sayede ilk sahneyi tamamlarlar.

Sırada ikinci sahneyi çekmeye başlarlar. Mert çölde devesi ile kaybolmuş bir bedevidir. Yolunu bulmaya çalışırken bir anda çöl fırtınası başlar. Devesi ipini koparıp kaçar. ( Kamil ve Hayri kostüm giyip deve olmuşlardır) Mert çölde tek başına kalır. Tam bu sırada yakınında bir yere uzay mekiği iner. Uzaklardan bir ses kurtarın beni diye yardım istemektedir. Mert bu kişi her kim ise ona yardım etmeliyim der. Bu şekilde ikinci sahne de tamamlanır.

Daha sonra sırayla ormandaki Kızıl Derili sahnelerini ve deniz altındaki köpek balığı sahnelerini çekip filmi tamamlarlar. Çekimin sonunda film hakkında aralarında konuşurken övünmeyi seven Hayri içinizde en iyisi bendim diye hava atar. Mert kamerayı açtığında içinde kaset olmadığını görünce kamerayı getiren Hayri'ye kızar. Bir işi de dikkatli yap diye hepsi Hayri'ye çıkışır. Oysa ki Hayri çekimin sonunda kaseti saklayıp arkadaşlarına şaka yapmıştır. Kaseti ortaya çıkarınca hepsi derin bir ohh çeker.