Kuzucuk: Ölçmek

Kuzucuk

Harika bir servis atar İbikli çünkü arkadaşları Badem, Tıpır, Laklak ve Kuzucuk ile voleybol oynamaktadır. Cikcik ise hakemdir skor ise 24-24'tür. İbikli voleybol da çok iyi olduğumu söylemiştim der. Köskös son atışını yapacaktır. Kuzucuk evet kendine güvenmelisin der top havalanır. Ve nereye düştüğünü bulamazlar. Buna Tıpır üzülmüştür ve Köskös ben sana topumu verebilirim bunu bilerek yapmadım özür dilerim Tıpır bunu bilerek yapmadığının farkındayım der.

Arkadaşları yola koyulur ve Tıpırı'n topunu bulmaya çalışırlar. Laklak biliyor musunuz çok çok önce uçarken bir plajda voleybol oynandığına şahit olmuştum adına’da plaj voleybolu diyorlarmış, Cikcik eminim çok eğlencelidir. Kuzucuk ise olamaz köprü yıkılmış... hepsi çok üzülür. Ne olmuş böyle? Tıpır üzülür ve topumu bulamayacağız demek üzülme buraya yeni bir köprü yapacağız. Tostos amca ise bugün etraf ne kadar sessiz ve sakin hih hih diye güler tam susmuşken Kuzucuk, tostos amca diye seslenir. Hayırdır çocuklar bir durumum mu var ne oldu? Köprü yapmalıyız Tostos amca derler bunun nasıl yapılacağını söyler misin? Tabii ki hesaplamalarını dikkatli yap nasıl yapacağını da çizmeyi unutma tamam mı? kolay gelsin çocuklar. Tabi ya bir ölçü biçimi olmalı karışlarımızı kullanmalıyız evet bu dahicedir.

Bütün arkadaşlar işe koyulur kimi tahta ölçer kimi de testere ile ölçülenleri biçer. Laklak taşır Kuzucuk birleştirir. Tahtaları ne yaptılarsa da bir hata olduğunu düşünürler. Tostos amca çocuklar bitti mi? köprü der ama köprü çok şekilsizdir. Çünkü her birinin karışları çok farklıdır. Tostos amca çocuklar bu köprü de ölçmek için doğru ölçme aracı olan cetveli kullan malıyız. Tekrar işe koyulurlar ve bu sefer cetvel ile ölçmektedirler. Tıpır ben kulaklarımı ölçmek istiyorum Cikcik ise köprünün boyunu ölçmeyi düşünür.

Ve köprü arkadaşlarının gayreti ile bitmiştir çoktan . Tostos amca gelir çocuklar bitti mi? diye sorar hepside evet der ve açılışı Tostos amca yapar. Ve hepsi köprüden geçer. Karar verirler. Artık hiç sorun kalmamıştır. Birlikte voleybol oynaya biliriz derler ve topu havaya atarlar.