Kuzucuk: Muhteşem Harita

Kuzucuk

Tostos amca çocuklar merhaba nasılsınız? Hepiniz keşif gününe hazır mısınız? O zaman ip uçlarından yola çıkarak bize gerekli olan soruların cevaplarını arayalım. Badem, Tıpırın yanına gelir badem bize yardımcı olur musun badem Tostos amca doğanın tadını çıkarın çocuklar demişti bende çıkarıyorum eğleniyorum. Laklak burada bir şey yok İbikli, laklak'a başımda dolaşma zaten yorgunum der. İp ucu sorusunu okumaya başlar. Bayırda kendisi, derededir gölgesi, bunu bulduğunda yarıladın geziyi.

Evet Laklak söze başlar ve buldum köprü cevabı. Su burada köprü burada demek ki yarıladık ibikli ise ağacın üstünde kilitli bir sandıktan bahsediyor. Laklak ise bunun cevabı da cevizdir diyor. Kuzucuk ise havada uçan bir kelebeğe takılmış onla oynuyordur. Köskös, Kuzucuğun yanına gelir ve bir köklü beş dallı diye ip ucu sorusunu hatırlatır kuzucuk "aaa Badem havuçtur hayır bence bu bir buğday der." Tıpır, Badem, Cikcik koşarlar tıpır dikkat et diye seslenir. Köskös, İbikli'nin kucağına hoplar.buğday tarlasının kendisini gıdıkladığını söyler. Laklak'ın gagasına iki adet nar saplanmıştır. Konuşamıyordur.

Çocuklar hepimiz hata yaptık neden derseniz çünkü biz çiftlikten bir harita çizmeliydik bunu yapmış olsaydık çok kolay olacaktı hepimiz birlikte yardımlaşarak bunu başara biliriz. Laklak uçarak Köskös yer altında tünel açarak, Badem etrafındakileri görüp yazarak İbikli ise bu konuda kanatlarına balon takıp alçaktan uçarak yardımcı olmuştur. Birlikten kuvvet oluşmuştur. Tostos amca ise çocuklar çok güzel bir çözüm bulmuşsunuz harita çizerek bunu başardınız aferin size der.