Rafadan Tayfa: Öykü Yarışması

Rafadan Tayfa: Öykü Yarışması, Rafadan Tayfa'nın Küçük ve zeki kahramanı Akın okulda düzenlenen öykü yarışmasına katılmak istemektedir. Bahçe duvarına oturup ilham gelmesini bekler. Bir kaç öykü denemesi yapar fakat bir türlü sonunu getiremez. Az ileri de Hayri ve Rüstem ağabey aralarında konuşmaktadır. Akın onlara kulak misafiri olur. Hayri Rüstem ağabeyden elindeki plakları istemektedir.

Rafadan Tayfa Çizgi Film Hikayeleri

Plaklar seksen yaşındaki Fatma ninenin gençliğinde dinlediği plaklardır. Hayri içindeki en az altmış yıllık şarkıları merak ettiği için plakları istemektedir. Rüstem ağabey bir gramofon olmadan onları dinleyemeyeceğini söylese de Hayrı ısrar eder. Onların aralarındaki konuşmadan yola çıkarak Akın hikayesini yazmaya başlar. "Padişahın siparişlerini götüren titiz pasta ustası süsleri bozulmasın diye bir bir dilim bile olsa çocuğa vermeye yanaşmaz." Bu sırada Rüstem ağabey parkları Hayri'ye verir. Bir gramofon bulmasını yalnızca o şekilde dinleyebileceğini söyler. Hayri bir gramofon bulma umuduyla oradan uzaklaşır. Hikayesinin sonu bir anda değişen Akın Rüstem ağabeye veryansın eder. "Rüstem ağabey sen ne yazıyorsun?" diye sorunca Akın, okulun düzenlediği öykü yarışması için öykü yazdığını fakat sonunu bir türlü getiremediğini söyler. Rüstem ağabey "Etrafını, insanları iyi gözlemle onlar sana ilham verecektir, ben sana inanıyorum." der ve yoluna devam eder.

Saatlerce ne yazacağını düşünen Akın yeniden gözlem yapmak için sokağa çıkar. Az ileride Mert, Hayri ve Kamil aralarında bir şeyler konuşmaktadır. Akın onları gözlemleyip hikayesini yazmaya başlar. "Uzun yıllar önce büyük bir hazineyi bulmak için yola çıkan orman gezgini hazineyle birlikte köye döner" Yazmasına yazar fakat ağabeylerinin plak alışverişini görünce yine hikayesinin sonu değişir. Yine olmadı deyip yoluna devam eder. Bu sırada Hayri Mert ve Kamil'e plakları göstermektedir. Çocuklar eski şarkıları çok merak ederler. Gramofon bulmak için aralarında iş bölümü yaparlar. Mert mahalledeki evlere soracaktır. Kamil eskicileri, Hayri'de antikacıları dolaşacaktır.

Akın mahallede dolaşmaya devam eder. Biraz ileride bankta oturan Hale ve Sevim'i görür. Kızlar sepetlere meyve toplamış birbirlerine ikram ediyordur. Onları gözlemleyen Akın hikayesini yazmaya başlar. "Ormanda gezintiye çıkan iki kardeş topladıkları meyveleri birbirlerine ikram eder. Ama bilmeden uyku ağacının meyvelerini toplamışlar. Bu ağacın meyvesini yiyen derin bir uykuya dalarmış. Elmadan küçük bir ısırık alan küçük kardeş derin bir uykuya dalar. "Hikayesinin devamı yine gelmez. Kızların yanına gidip neden bana yardımcı olmuyorsunuz der. Kızlar anlamadıklarını söyleyince Akın boşverin önemli değil deyip gider. Kızlar duruma pek akıl erdiremezler. Akın bu kez Basri amcanın evinin önünden geçerken Basri amcayı Yumak'a yemek verirken görür. Onları izleyip yine hikaye yazmaya başlar. Ayağı taşa takılıp düşünce Basri amca onu görür. İyimisin evlat diye sorar. Akın hikayesini tamamlayamamanın verdiği üzüntüyle iyiyim der ve gider.

Mert bulduğu gramofon ile arkadaşlarının yanına gelir. Onları köşeden seyreden Akın yine yazmaya başlar. "Defineci kardeşler uzun uğraşlardan sonra hazineyi bulur. Kardeşler hazine bende kalsın diye kavga ederler. Hazine kardeşlerin arasını bozmuştur. En büyük kardeş sandığı alıp diğerlerinin tartışmasına son verir. Paylaşmanın ne kadar önemli olduğundan bahseder." Akın bu sefer hikayesini tamamlamıştır. Sevinçle evine gider.

Hayri ve kamil garamofon kimde kalacak tartışması yaparken Mert alıp bizde kalsın, yarın annemler misafirliğe gidince bizde dinleriz der. Ertesi gün çocuklar gromofon çalışmayınca hevesleri kaçar, çok üzülürler. Bu sırada Akın gelip öykü yarışmasını kazandığını söyler. Bunda ağabeylerinin katkısı olduğu için onlara teşekkür eder. Akın'ın yakasındaki birincilik rozetinin iğnesini gören Hayri'nin gözleri parlar. Tabi ya iğnesi olmadan gromofon çalışmaz der. Mert bir koşu gromofon iğnesi alıp gelir. Keyifle gromofonda çalan şarkıyı dinlerken Kamil kalkıp Harmandalı oynamaya başlar.

Birkaç Rafadan Tayfa Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli Rafadan Tayfa hikayelerinden birini daha okumuyorsunuz: