Rafadan Tayfa: Uzay Yolculuğu

Rafadan Tayfa çocukları gazetedeki "Nasa Uzaya Araç Gönderiyor." haberine pek bir merak salarlar. NASA kelimesinin anlamını kendilerine göre yorumlamaya çalışırlar. Gerçekte ne anlama geldiğini Mert gazeteden okuyup arkadaşlarını aydınlatır.

Rafadan Tayfa Hikayeleri

"NASA" Ulusal havacılık ve Uzay Dairesi kurumunun İngilizcesinin kısaltılmasıdır. Mert haberin devamında uzaya gönderilecek dört kişi arandığını okur. Kamil hemen atlayıp uzaya biz dördümüz gitmeliyiz der. Her olaya ilk atlayan Hayri'nin bu kez pek sesi çıkmaz. Kamil, ne oldu Hayri korktun mu diye arkadaşıyla uğraşır. Hayri hemen kendini toparlayıp ne korkacağım canım diye çıkışır. Mert bir an önce uzay seyahatinden önce yapılacak testleri bir araştıralım der.

Bir süre sonra evin bahçesinde tekrar toplanıp uzaya gitmek için dayanıklılık testlerini yapmaya başlarlar. İlk test sıcağa dayanıklılık testidir. Güneşin altında fön makinesini de açıp oturup beklemeye başlarlar. Ortam iyice ısındıkça çocuklar sıcaktan mayışmaya başlarlar. Bu şekilde ilk testi tamamlarlar.

İkinci test soğuğa dayanıklılık testidir. Atkı ve berelerini takıp vantilatör karşısında soğukta beklemeye başlarlar. Belli bir süre soğuğa da dayanıp bu testi de başarıyla geçerler.

Üçüncü test astronot kostümü ile similasyondur. Kendi yaptıkları kartondan astronot kıyafetleri ile uzayda yürüyormuş gibi yürümeye başlarlar. Bir süre sonra Akın ve Hayri birbirlerine çarpıp yere düşerler. Daha sonra sırasıyla Kamil ve Mert'de sırt üstü düşer. Üzerlerindeki kartonlar sert olduğu için bir türlü dönemezler. Sırt üstü yerde yatıp birilerinin onlara yardım etmesini beklemeye başlarlar.

Dördüncü test yer çekimsiz ortamda yemek yemektir. Yukarıdan aşağıya sarkıttıkları dört simidi zıplayarak tutmaya çalışırlar. Hayri hariç hiç biri başarılı olamaz. Hayri tek zıplamada dört simiti de yer yutar.

Beşinci ve son test uzaylılarla iletişimdir. Bunu nasıl yaparız diye düşünürken Akın kafasına karton kutu geçirip uzaylı kılığına girer. Hayri önce korkar, daha sonra onun Akın olduğunu anlayıp sımsıkı sarılır. Daha sonra Mert ve Kamil sırayla uzaylıyla iletişim kurup, merhaba uzaylı biz dostuz derler. Böylece ellerindeki testleri tamamlamış olurlar. Mert en son NASA'nın yapacağı testi de geçersek uzaya gidebiliriz der. Çocuklar uzaya ilk adımın attıklarında söyleyecekleri sözleri düşünürler. Akın, "uzay seni yenmeye geldim" diyecektir. Hayri, "Benim için küçük, insanlık için büyük bir adım" demeyi düşünür. Kamil o sözün uzaya ilk adım atan Neil Amstrong'a ait olduğunu söyler. Kendisi ise " Çok veren maldan, az veren candan" demeyi düşünür. Mert bunun biraz alakasız olduğunu söyleyince hepsi gülmeye başlarlar.

Kamil kendi kendine TAVUK adında bir test geliştirmiştir. Açılımı "Tayfadan, aileden, vatandan uzak kalma" testidir. Bu diğerlerine saçma gelse de biraz düşününce mantıklı gelir. Bir gün boyunca odalarına kapanıp hiç kimse ile görüşmeyeceklerdir. Bu sayede geride kalanları özlemeden dayanabileceklerini test edebileceklerdir. Fakat hiç biride bir saatten fazla dayanamaz. Hepsi sırayla sokaktaki bankın oraya gelirler. Eğer bir kaç günlüğüne gidilecekse belki dayanabiliriz ama aylarca kalınacaksa gitmesek mi acaba diye düşünürler. Gazetedeki haberde kaç gün kalınacağına bakarken haberin çok eski bir haber olduğunu görürler. NASA çoktan gidenleri seçip götürmüştür diye düşünürler. Bu habere aslında çok korkan Hayri bir hayli sevinir. Ailelerinden ayrılmak istemeyen diğerleri de gitmediğimiz iyi oldu derler. Mert Hayri'ye TAVUK testi hakkında ne düşünüyorsun diye sorar. Hayri şimdi bir tavuk döner olsa da yesek deyince hepsi kahkahayla gülmeye başlar.