Rafadan Tayfa: Abra Kadabra

Rafadan Tayfa: Abra Kadabra bölümünde Basri amcanın bahçesinde Akın ve Basri amca birlikte eski albümlere bakarlar. Akın Basri amcanın gençlik fotoğraflarını görüp çok şaşırır. Lise fotoğrafları, askerlik fotoğrafları derken albümün içinden bir resim yere düşer. Akın fotoğrafı yerden alıp baktığında şaşkınlığı daha da artar. Resim Basri amcanın illüzyonistlik yaptığı yıllarda çekilmiştir. Akın sen sihirbazlıkta mı yaptın amca diye sorar. Basri amca illüzyonistlik diye onu düzeltir ve bir zamanlar illüzyonla uğraştığını anlatır. Akın neden bu işi bıraktığını merak eder. Basri amca illüzyonistliğin en önemli kuralını çiğnemiştir. Bu kural yaptığın numaranın sırrını asla söylemektir. Basri amca, bu sırrı anlattığında insanların hayranlığının kaybolacağını, her şeyin basit bir göz yanılmasından ibaret olduğunun ortaya çıkacağını söyler. Basri amcanın anlattıkları karşısında çok etkilenen Akın'da illüzyonist olmak ister. Basri Amca içeriden eski pelerinini getirip Akın'a verir. Akın sevinçle Basri amcanın boynuna sarılır.

Rafadan Tayfa Hikayeleri

Akın eve gidip terasa çıkar. Saatlerce yapacağı illüzyon numarası için çalışır. En sonunda numarayı hazırlayıp planını defterine çizer. Hazırlığına sokakta devam ederken Hayri yanına gelip ne yaptığını sorar. Sürprizinin bozulmaması için Akın özel bir proje üzerinde çalışıyorum der. Göz önünde olmamak için Basri amcanın bahçesine gidip orada çalışmaya devam eder. Bu sefer de Basri amcanın siparişlerini getiren Kamil gelir. O da ne yaptığını sorunca aynı cevabı verir. Bir türlü rahat çalışamayan Akın tekrar evinin terasına çıkıp yapacağı numara için sesini kasede kaydetmeye başlar. Bu kez de Mert'e yakalanır. Ona da özel bir proje için çalışıyorum der. Bir süre sonra illüzyon numarasında kullanacağı kabini de tamamlar. Bir gün sonra bütün hazırlıklarını tamamlayan Akın Rüstem ağabey, Hale, Sevim ve Rafadan Tayfa'yı mahallenin meydanında toplar. Herkes heyecanla Akın'ın numarasını beklemektedir. Akın Basri amcanın pelerini ile sahneye çıkıp az sonra kabine girip kendini yok edeceğini söyler. Şaşkın bakışlar altında kabine girer. Yumak perdeyi kaldırdığında Akın yok olmuştur. Herkes Akın nerede diye bakınırken Akın yukarıdaki terastan onlara el sallar. Sonra tekrar kabinin içinden çıkıp numarasını tamamlar. Bütün izleyenler onu ayakta alkışlar.

Bir süre sonra arkadaşları Akın'a numarayı nasıl yaptığını sormaya başlarlar. Akın sırrını asla söylemez. Bunun üzerine Hayri ve Kamil uçuk kaçık tahminlerde bulunurlar. Akın bir illüzyonist asla numarasını söylemez der. Günlerce Akın'ın peşini bırakmayıp illüzyonun sırrını öğrenmeye çalışırlar. Akın en sonunda pes edip söylemeye karar verir. Bir saat sonra Basri amcanın sokağında beni bekleyin der. Çocuklar sokakta beklerken Akın gelip numarasının sırrını anlatmaya başlar. Önce kabinin içindeki gizli bölmeye saklandım, bu sırada Basri amca benim önceden hazırladığım bana benzeyen kuklayı terasta oynattı. Numarayı tam öğle vakti yaptım ki güneş gözlerinizi kamaştırdığı için kuklayı gerçeğinden ayırt edemediniz. Kaset çalara önceden kaydettiğim sesimi duyunca da beni gerçekten yukarıda zannettiniz. İşte illüzyonun sırrı buydu der. Arkadaşları bir anda hayal kırıklığına uğrayıp pek bir özelliği yokmuş, çok basit bir numaraymış derler. Akın işte bu yüzden anlatmak istemediğini söyler. Çocuklar biraz daha kafa yorsak kesin bulurduk deyip gösteriyi hafife alırlar.

Arkalarını dönüp giderken çok üzülen Akın aralarından hızla koşup uzaklaşır. Çocuklar Akın'a ne oldu neden hızla koşup gitti diye düşünürken arkalarında Akın'ın sesini duyarlar. Akın duvara oturmuş onlara el sallıyordur. Saniyeler içinde nasıl tekrar gelip oraya oturduğunu merak ederken Akın, sakın boşuna dil dökmeyin asla anlatmam der ve uzaklaşır. Numaranın sırrı ise şöyledir. Akın'ın kendisine çok benzeyen arkadaşı Mehmet Akın'la aynı kıyafeti giyip hızla çocukların arasından koşup uzaklaşmıştır. Doğal olarak çocuklar onu Akın zannetmiştir. Akın'da arkalarından duvara oturup onlara el sallamıştır.