Maşa ile Koca Ayı: Reçel Günü

Maşa ile Koca Ayı: Reçel Günü, reçel yapmak için Koca Ayı böğürtlen toplamaya gider. Bu tam da Maşa'nın damak tadına uygun bir fikir. Çılgın Maşa yine her şey yapar. Cam kavanozu kafasına geçirip astronotçuluk oynamaya çalışır. Ancak Koca Ayı Maşa'nın kafasından kavanozu çıkarmak için bayağı uğraşır ve sonunda çıkarır.

Maşa ile Koca Ayı Çizgi Film Hikayeleri

Koca Ayı evinin bahçesinden neşe içinde çeşit çeşit meyveler toplayıp sepetlerle masanın üzerinde biriktirir. İçeriden bir sürü kavanoz getirip reçel yapmaya hazırlanmaktadır. Ocağını yakar, meyvelerin bir kısmını şeker ile birlikte kaynatmaya başlar. Tam bu sırada Maşa'nın sesi ile irkilir. Maşa masanın üzerindeki kalan meyvelerin hepsini yemiştir. Koca Ayı sepetleri boş görünce yığılıp kalır. Maşa bu sefer kaynamakta olan reçeli karıştırmaya başlar. Koca Ayı kepçeyi elinden alır almasına ama Maşa bu sefer de kavanozları üst üste dizip üzerine çıkar. Kavanozlardan birini kafasına geçirip astronot oldum diye eğlenir.

Kavanozlar düşmeden Koca Ayı hepsini yakalar. Bir türlü uslu durmayan Maşa kaynamakta olan reçelin içine düşmek üzereyken Koca Ayı onu kurtarır. Büyük uğraşlar ile Maşa'nın kafasındaki kavanozu çıkarır çıkarmasına ama bu sefer de kendi eli kavanoza sıkışır. Maşa kavanozu çekerken kaynamış reçele çarpıp dökerler. Çok kızan Koca Ayı sepetini alıp oradan uzaklaşır. Kendini affettirmek isteyen Maşa hayvan arkadaşlarını da çağırıp bir şarkı eşliğinde reçel yapmaya başlar.

Maşa ile Koca Ayı: Reçel Günü Şarkısı

  • Nerede bizim çanak çömlek, yani tencere tava
  • Her yer temiz olmalı ki, reçel yapabilelim
  • Bahçede neler yetişir, şu ağaçta neler var
  • Her şeyi karıştıralım, tencerenin içinde
  • Havuçları da katayım, mantarı da unutma
  • Ama en sonunda tatlı topladığımız kozalak
  • Ben bakıp karıştırayım, bu garip karışımı
  • Bu pişen öyle bir reçel ki
  • İçinde bir ben yokum

Koca Ayı bir elinde sepet bir elinde sıkışmış kavanozla ormanda meyve aramaktadır. Bulduğu her meyveyi bir şekilde diğer hayvanlara kaptırır. Üzgün bir şekilde dönerken bir sürü çilek görür. Hemen onları toplamaya başlar. Fakat aynı çilekleri başka bir dişi ayı toplamaktadır. Nezaket gereği Koca Ayı çilekleri dişi ayıya bırakıp gider.

Akşam olduğunda sepetinde 3 tane çilekle eve gelir. Eve geldiğinde Maşa'nın hazırladığı harika masayı görür. üzerinde birbirinden tuhaf reçeller vardır. Mantar, havuç, domates, salatalık ve kozalak reçellerinin tadına bakan Koca Ayı ilginç bir şekilde hepsini beğenir. Masada huzurla otururken Maşa usulca elindeki kavonozu çıkarıp yeniden kendi kafasına takar. Koca Ayı bu sefer ona kızmaz.

Benzer Birkaç Maşa ile Koca Ayı Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli "Maşa ile Koca Ayı" hikayelerden birini daha okumuyorsunuz: