Harika Kanatlar: Firari Rex

Harika Kanatlar Hikayeleri

Harika Kanatlar: Firari Rex, Jet Donie'nin garajının önünde heyecanla Donie'nin yeni icadını görmek için beklemektedir. Kapı açılır ve Donie dev gibi bir robotun üzerinde gelir. Bu çok güçlü robotu kendisi yapmıştır. Jet hayranlıkla robotu izlerken, kuleden Cimbo'nun anonsu ile kendine gelir. Merakla bugün nereye gideceğini sorar. Cimbo Danimarka'da yaşayan Noa adında bir çocuğun siparişi olduğunu söyler. Danimarka Kuzey Avrupa'da bir ülkedir. Jet bu ülke hakkında biraz bilgilr edinip, hemen yola çıkar. Noa'da Donie gibi yeni icatlar yapmayı seven bir çocuktur. Yeni icadını tamamlamak için siparişini sabırsızlıkla beklemektedir.

Jet Danimarka üzerinde düzlükleri ve tepeleri seyrederek uçarken Noa'nın evini görüp robot adama dönüşür. Kapıyı çalıp teslimatınız var diye seslenir. Noa annesi ile birlikte kapıyı açıp Jet'i içeriye davet eder. Kutusunu açtığında içinden büyük boyda piller çıkar. Jet bunlarla ne yapacağını sorunca, Noa gözlerinle gör deyip onu laboratuvarına götürür. İçeride Noa'nın yeni icadı olan kocaman bir oyuncak dinozor vardır. Adını Tayzarus Rex koymuştur. Zaman kaybetmeden pilleri dinozora takıp kumanda ile çalıştırır. Jet de onu kullanmak isteyince Noa kumandayı Jet'e verir. Jet düğmelere rast gele basmaya başlar. Dinozor bir anda kontrolden çıkıp sağı solu yıkmaya başlar. Daha sonra kapıyı kırıp şehre doğru etrafını yıkarak ilerler. Giderken Noa'nın annesinin çiçeklerini de ezer. Noa üzerindeki pilleri çıkarırsak durur diye düşünüp, bisiklet ile peşinden gider. Jet'de küçük bir bisikletin üzerinde onu takip eder. Yakalayamayacaklarını anladıkları anda Jet, jet hızını kullanıp dinozorun yere düşmesini sağlar. Jet tam üzerinden pilleri almak üzereyken dinozor yeniden ayağa kalkıp şehre doğru kaçar.

Jet harika kanatları çağırmanın zamanının geldiğini söyleyince, Noa harika kanatlarda kim diye sorar. Jet ne zaman ihtiyaç duysam hemen yardıma gelen muhteşem uçak arkadaşlarım der ve kuleyi arar. Cimbo'ya durumu anlatır. Cimbo duruma en uygun uçağın Donie olduğunu düşünüp onu gönderir. Donie zaman kaybetmeden arkadaşının yanına gelip, alet edevat çantasından çıkardığı malzemeler ile büyük bir robot yapar. Robot ve dinozor karşı karşıya gelirler fakat Donie biraz korkup kaçar. Kaçarken bir direğe çarpıp düşer. Donie robotun üzerinden inince Jet onun yerine geçer. Büyük bir cesaretle dinozora kafa tutar. Onlar boğuşurken Noa bisikleti ile dinozorun üzerine çıkıp pilleri çıkarır. Dinozor o anda yere yığılır. Eve döndüklerinde dinozoru yeniden programlayıp ona annesinin çiçeklerini yeniden diktirir. Jet ve Donie Noa'ya hoşçakal deyip hava üssüne geri dönerler.

Birkaç Harika Kanatlar Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiniz mi? Hikaye koleksiyonumuzdaki Harika Kanatlar'ın tüm hikayelerini okuyabilirsiniz.