Keloğlan Masalları: Keloğlan ve Sinek

Keloğlan Masalları

Keloğlan'ın annesi Keloğlan ve Sinek'e tarlayı çapalama işi verir. Kendi tarafını ilk önce kim bitirirse pastayı ona vereceğim der. Keloğlan kendi tarafını çapalarken, Sinek bütün çocukları kandırıp kendi tarafını onlara çapalatır. annesi geldiğinde Sinek'in tarafının bitmiş olduğunu görünce ona aferin der. Keloğlan durumu ne kadar izah etmeye çalışsa da annesini inandıramaz. daha sonra köy meydanında voleybol oynarlar. Keloğlan ve Balkız çarpışır. Balkız'ın dizi sakatlanır. Sinek onu Bilgecan dedeye götürelim der. Keloğlan, Balkız ve Sinek Bilgecan dedenin evine giderler. Bilgecan dede evde yoktur. Keloğlan onun gerçek insanların dünyasında olabileceğini söyleyip o tarafa geçerler.

Bilgecan dede onları orada karşılar. Ağaç kovuğundaki evine davet eder. Orada üzerinde çalıştığı bir aleti görürler. Bilgecan dede aletin nasıl çalıştığını anlatır. Daha sonra Sinek'e anlayıp anlamadığını sorar. Sinek aletin çalışma sistemini anlatınca Bilgecan dede onu takdir eder. Keloğlan içten içe onu kıskanmaya başlar. Bilgecan dede gerçek hayattaki insanlara dev insanlar diye hitap eder. Bu icadın dev insanlar için çok önemli birşey olduğunu söyler. Onları gizlice dinleyen Uzun ve Huysuz Kara Vezir'e gidip bu makineden bahsederler. Kara Vezir Uzun ve Huysuz'u da alıp bu icadı ele geçirmek için gerçek dünyaya geçer. Aletle birlikte Keloğlan'ı da esir alıp götürür. Sinek ve Balkız bahçede oyun oynayıp eğlenirken Bilgecan dede gelip aletin ve Keloğlan'ın ortada olmadığını söyler. Bunu yapsa yapsa Kara Vezir yapar deyip onları kurtarmaya giderler. Kendi masal alemlerine dönüp oradaki Örgülü , Kara ve Sivri'ye Kara veziri görüp görmediklerini sorarlar. Ormanda onları ararken Kara vezirin kurduğu ağlara takılırlar. Kara vezir onların tuzağa düştüğünü duyunca yanlarına gider. Bilgecan dede Kara Vezir'e yaklaşmasını söyler. Böylece vezir ve askerleri de ağlara takılıp ağaçta asılı kalır. Sinek cebinden çıkardığı makasla ağları kesip kurtulurlar. Bu sırada mucit elinde Bilgecan dedenin icadı olan makine ile gelir.

Kara Vezir Mucit'e onları yakalamasını söyler. Çok korkan sinek tekrar saf değiştirip Kara Vezir tarafına geçer. Vezirin asılı olduğu ağı kesip onu da kurtarır. Keloğlan Karakaçan'ın yardımıyla bağlı olduğu iplerden kurtulup yanlarına gelir. Mucit'e elindeki aleti bırakmasını söyler. Onun bir jeneratör olduğunu elektrik veren ucu elinde tuttuğunu söyler. Mucit buna inanmaz ve çalıştırır. Çalıştırmasıyla önce kendi, daha sonra Kara Vezir ve askerler elektrik akımına kapılır. Balkız sevinçle Keloğlan'ın boynuna sarılır. Bilgecan dede kutlamanın zamanının geldiğini söyler. Keloğlan buna bir anlam veremez. Akşam olunca Bilgecan dede jeneratör ile meydanı aydınlatır. Herkes toplanıp Keloğlan'a sürpriz bir doğum günü partisi hazırlamışlardır.

Benzer Birkaç Keloğlan Masalları Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli "Keloğlan Masalları" hikayelerden birini daha okumuyorsunuz: