Keloğlan Masalları: Uçurtma Şenliği

Keloğlan Masalları

Keloğlan Masalları: Uçurtma Şenliği; Uzun gerçek dünyada bir parkta eğlenmektedir. Sırasıyla bütün oyuncaklara binip eğlenir. Bu sırada Keloğlan ve Huysuz her yerde onu aramaktadır. Parkın yanından geçerken bir anda Uzun'un sesini duyarlar. Uzun kaydırağın tepesindedir. Koşarak yanına giderler. O gün parkta uçurtma şenliği yapılmaktadır. Bütün gökyüzü uçurtma doludur. Uzun bir anda bir uçurtmanın kuyruğundan yakalar. Huysuz ve Keloğlan onu tutmak isteyince hepsi bir uçurtmanın kuyruğunda uçmaya başlarlar. Küçük kız uçurtmayı bırakınca gökyüzünde savrulmaya başlarlar. Bu sırada yağmur başlar. Keloğlan cebinden çıkardığı geçit saatini çalıştırıp kendi masal dünyalarına uçurtma ile birlikte geçerler. Uzun uçurtma kırıldığı için çok üzgündür. Canı yemek bile yemek istemez.

Keloğlan ve Kara köy meydanında bilek güreşi yaparken Huysuz üzgün bir şekilde yanlarına gelir. Çocuklar sorun ne diye sorar. Huysuz Uzun dünden beri hiç bir şey yemiyor deyince çocuklar çok şaşırır. Hep birlikte eve gelip kendi gözleri ile görürler. Keloğlan onu nasıl neşelendirebileceğimi biliyorum der. Uzun üzgün üzgün evde otururken pencerede bir uçurtma görüp sevinerek dışarıya çıkar. Çocuklar Uzun ve Huysuz'la ormanda uçurtma uçururken Kara Vezir gelip ellerindeki uçurtmaları toplatır. Bu köyde ve ormanda uçurtma uçurmayı yasaklıyorum der. Keloğlan Uçurtma yarışmasına var mısın? deyince Kara vezir önce sinirlenir sonra kabul eder. Askerlerinden siyah renkli bir uçurtma yapmalarını ister.

Keloğlan ve Kara Vezir'in uçurtmaları gökyüzünde yerlerini alır. Balkız üçe kadar sayıp yarışmayı başlatır. İkisi de koşarak uçurtmalarını en yükseğe çıkarmaya çalışırlar. Keloğlan'ın uçurtması daha yükseğe çıkınca Kara Vezir askerlerine Keloğlan'ı yakalamaları emri verir. Bunun adil olmadığını düşünen arkadaşları bin bir numara ile askerlere engel olurlar. Askerler yorgunluktan bitap düşmüştür. Keloğlan Vezir'e uçurtmalar rüzgar gücü ile değil, rüzgara karşı uçtukları için yükselirler der. İyice sinirlenen Vezir Keloğlan'ın üzerine yürürken kendi uçurtması üzerine düşer. Huysuz onu kurtarmaya koşarken ayağı takılıp Vezir'in üzerine düşer. Keloğlan uçurtmasını Uzun'a verir. Uzun neşe içinde koşup uçurmaya başlar.

Benzer Birkaç Keloğlan Masalları Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli "Keloğlan Masalları" hikayelerden birini daha okumuyorsunuz: