Keloğlan Masalları: Şıpsevdi Prenses

Keloğlan Masalları

Keloğlan Masalları: Şıpsevdi Prenses, Bilgecan dede evinde uyurken hızlı hızlı kapı çalar. Kapıyı açtığında iyi giyimli genç bir kız görür. Kız içeriye girip kendini tanıtır. Padişahın kızı prenses Papatya olduğunu söyler. Biraz ukala olan prenses Bilgecan dededen yardım ister. Babasının kendisini tanımadığı bir prensle evlendirmek istediğini fakat hiç görmediği bir adamı nasıl sevebileceğini söyler. Bilgecan dede sihir kitabından bununla ilgili bir formül bulur. Adı şıpsevdi iksiridir. Bunun biraz tehlikeli olabileceğini söyler. İksiri içtikten sonra ilk gördüğü kişiye aşık olabileceğini söyler. Bu yüzden içtikten sonra ilk prensi görmesi gerektiğini söyler. Prenses iksiri hemen hazırlamasını ister. Keloğlan canı sıkkın bir şekilde dolaşırken Bilgecan dedeye gitmeye karar verir. Dedenin evinin önünde bir at görünce kara vezir içeride zanneder. Bir hızla içeri girer. Bu sırada Bilgecan dede iksiri hazırlamıştır. Kazanın başında duran prenses Keloğlan'ın içeriye girmesiyle korkup kazana düşer.

Bilgecan dede ve Keloğlan prensesi kazandan çıkarırlar. Prenses gözünü açtığında ilk Keloğlan'ı görüp onu prens zannedip aşık olur. Bilgecan dede yorgun olan prensesi yatağına yatırıp, Keloğlan'a onu bir an önce saraya götürüp gerçek prense aşık olmasını sağlamalıyız der. Yoksa padişahın elinden çekeceğimiz var der. Prensesi gözlerini bağlayıp saraya götürmeye ikna etmeye çalışırlar. Prenses buna karşı çıksa da gözlerini bağlayıp ata bindirirler. Bilgecan dede padişaha vermesi için Keloğlan'a bir mektup verir. Mektupta olan biteni anlatmıştır. Bu sırada Huysuz ağacın altında yatarken Uzun onu uyandırıp sıkıldığını oyun oynamak istediğini söyler. huysuz uyandırıldığı için çok sinirlenmiştir. Söylenmeye başlar. Uzun onun her söylediğini tekrar edip kendi çapında eğlenir. iyice sinirlenen Huysuz onu kovalamaya başlar. Ormanda birbirlerini kovalarken Keloğlan ve prensesi görürler. Kızın elleri ve gözü bağlı olduğu için Huysuz Keloğlan onu kaçırdı zannedip dalga geçer. Prensesin ukalalığı yüzünden sinirli olan Keloğlan iyice kızar. Kızın prenses olduğunu duyan Uzun ve Huysuz şok olurlar. Keloğlan'ın prensesi kaçırdığını zannedip onu alıp padişaha götürürlerse padişahta kendilerini altına boğar diye düşünürler.

Uzun atın arkasından yaklaşıp prensesi alıp kaçar. Keloğlan Karakaçanla onu kovalayıp üzerine atlar. Yere düşen prensesin gözündeki mendil açılır. Karşısında Uzun'u görünce onu prens zannedip aşık olur. Keloğlan prensese asıl prensin sarayda olduğunu kendisini oraya götüreceğini söyler. Prenses asıl prensin Uzun olduğunu hiç bir yere gitmeyeceğini söyler. Uzun bunları duyunca iyice havaya girer. Prensesin şımarıklığı karşısında iyice sinirlenen Keloğlan onu zorla eşeğin arkasına atıp kaçırır. Uzun peşinden koşsa da yetişemez. Padişah sarayda üzgün bir şekilde kızını beklemektedir. Asker gelip prensesin bahçede olduğunu söyler. Padişah bahçeye çıktığında prensesin elleri bağlı olduğunu görür. Keloğlan'a bunun sebebini sorar. Keloğlan mektubu padişaha verir. Padişah mektubu okuyunca olayın aslını anlar. Hemen kızının evleneceği prensi çağırır. Prens de Keloğlan gibi keldir. Prenses onu görünce hemen aşık olur. Padişah ve Keloğlan olay tatlıya bağlanınca çok mutlu olurlar.

Benzer Birkaç Keloğlan Masalları Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli "Keloğlan Masalları" hikayelerden birini daha okumuyorsunuz: