Keloğlan Masalları: Kuyu Canavarı

Keloğlan Masalları

Keloğlan Masalları: Kuyu Canavarı, Keloğlan ve arkadaşları öğle güneşinin altında Bilgecan dedenin helikopterini temizlerken bir taraftanda söylenmeye başlarlar. Hava çok sıcak çok ta yorulduk gidip biraz topmu oynasak derler. Bu sırada hava birden kararır gökyüzünden kocaman bir karga sürüsü geçer. Kargalar göç eden hayvanlar olmadığı için Bilgecan dede bu işte bir terslik olduğunu düşünür. Köyün tehlike altında olduğunu söyler. Çünkü bu kargalar tarlalara dadanırsa tüm mahsülleri yerler diye düşünür. Çocuklara gidip tarlalara gözkulak olmalarını söyler. Keloğlan ve Kara Keloğlan'ların bahçesine gittiğinde annesinin elinde kürekle aç kargaları kovaladığını görürler. Annesi zaman kaybetmeden kendisine yardım etmelerini söyler. Çocuklar ellerine birer kürek alıp kargaları kovalarlar. Daha sonra gökyüzündeki bütün kargalar sürü halinde başka bir yöne giderler. Küçük bir karga kanadını incittiği için gidemez. Keloğlan ve Kara kargayıda alıp Bilgecan dedenin evine giderler. dedeye karganın yaralı olduğunu anlatırlar. Bu sırada Sivri'de gelir tüm köydeki tarlalara ve evlere kargalar girip herşeyi yediklerini söyler.

Bilgecan dedenin aklına bir fikir gelir. Yaralı kargayı tedavi edip salalım sizde helikopterle peşinden gidip diğer kargaların nerede olduğunu öğrenin der. keloğlan ve Kara adımhoptere (helikopter) binerler. Bilgecan dedede tedavi ettiği kargayı serbest bırakır. Karga uçup gider. Keloğlan da arkasından onu takip eder. Karga gökyüzünde daireler çizerek uçar. Keloğlan'da onu kaybetmemek için aynı hareketleri yapar. Bir ara yere düşme tehlikesi atlatırlar fakat Keloğlan çabuk toparlar. Biraz ileride bütün ağaçları kesilmiş bir orman görürler. Bütün kargalar bu alan üzerinde uçmaktadır. Bir anda adımhopterin etrafını sarınca mecburi iniş yaparlar. Ormanda sadece bir tane ağaç kalmıştır. Bütün kargalar onun üzerine konar. Keloğlan ve Kara o ağaca doğru giderler. Ağaca tırmanıp işin aslını öğrenmek isterler. Korka korka tırmanırken ağacın üzerinde kocaman bir kovuk görürler. Acaba içinde ne var diye merak ederken içeriden bir ses onları çağırır. İçeriye girdiklerinde dev bir karga görürler. Karganın konuştuğuna pek şaşırırlar. Karga onlara kendini tanıtır. Ben kargaların padişahıyım, tüm kargaları çocuklarım gibi görürüm der. Aslında sizi buraya yaklaştırmazdım ama çocuklarımdan birini tedavi ettiğiniz için sizin iyi biri olduğunuzu düşünüyorum der.

Kara vezirin yeni bir saray yapmak için bütün ormanı kestiğini ve bütün hayvanların göç etmek zorunda kaldıklarını anlatır. Keloğlan siz neden göç etmediniz diye sorunca karga benim yüzümden der. Cüssem o kadar büyükki kanatlarım beni taşımıyor. O yüzden uçamıyorum. Ben gitmeyince çocuklarımda beni bırakıp gitmiyorlar o yüzden yemek bulmak için köyleri yağmalıyoruz der. Keloğlan eğer bize güvenirseniz sizi adımhopter ile başka bir ormana taşıyabiliriz der. Daha sonra hazırlıklarını tamamlar. İpleri bir ağa bağlayıp dev kargaya içine girmesini söyler. Karga başta tereddüt etsede Keloğlan'a güvenir ve ağın içine girer. Keloğlan adımhopteri çalıştırıp dev kargayı güvenli bir ormana götürür. Diğer kargalarda peşinden gider. Dev karga Keloğlan'a teşekkür eder. Keloğlan kara vezire ormanları rahat bırakması için bir ders vermeye karar verir. Bunun için kargalardan yardım ister. Daha sonra Kara'yı ağacın oradan almak için geri döner. Keloğlan Kara'yı da alıp kara vezirin yanına gider. Ona ormanları yok etmeye hakkı olmadığını, o ormanı eski haline döndermek için yeniden ağaç dikmesini söyler. Buna sinirlenen kara vezir ikisinide zindana attırır. Aslında bu Keloğlan'ın saraya girmek için yaptığı bir plandır.

Gece olunca kargalar gelir uyuyan askerin cebinden zindanın anahtarını alıp Keloğlan'a verir. Keloğlan ve Kara yanlarında getirdiği ağaç kostümünü giyip kargaların yardımıyla kara vezirin odasına çıkarlar. Veziri uykusundan uyandırıp ona ormanın ruhu olduğunu söylerler. O ormana yeniden ağaç dikip eski haline getirmezse yeniden gelip kendisini kimsenin bulamayacağı bir yere götüreceğini söylerler. Çok korkan kara vezir hatasını telafi edeceğini ormana yeniden ağaç diktireceğini söyler. Keloğlan ve Kara adımhopter ile evlerine dönerken ormanı kurtarmanın mutluluğunu yaşarlar.

Benzer Birkaç Keloğlan Masalları Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli "Keloğlan Masalları" hikayelerden birini daha okumuyorsunuz: