Keloğlan Masalları: Kırık Ayna

Keloğlan Masalları

Keloğlan Masalları: Kırık Ayna, Keloğlan sabah uyandığında odasında küçük bir kız çocuğu görür. Sende kimsin buraya nasıl geldin diye sorar. Kız isminin Pamuk kız olduğunu söyler. Çirkin cadının anne ve babasını kırık bir aynaya hapsettiğini söyleyip ağlamaya başlar. Keloğlan'dan onları kurtarması için yardım ister. Keloğlan bunu önce Bilgecan dedeye söylemeliyiz deyince kız o kadar zamanlarının olamadığını söyler. Birlikte ormana doğru giderken karşılarından Balkız, Kara ve kirpi Prenses gelir. Onlara durumu anlatırlar. Prensesin gözü bu kızı pek tutmaz. Keloğlan Pamuk kız ile yollarına devam ederken Balkız ve Kara onları takip eder. Bu sırada Prenses'de Bilgecan dedeye haber vermek için evine doğru gider. Ormanın derinliklerinde kırık aynayı bulurlar.

Küçük kız Keloğlan'dan aynanın içine girip anne ve babasını kurtarmasını ister. Keloğlan bunun tehlikeli bir iş olduğunu düşünüp uzaktan bakar. Fakat küçük kız onu arkadan itip aynanın içine atar. Daha sonra orada saklanmış olan çirkin cadıyı çağırıp istediğini yaptığını anne ve babasını serbest bırakmasını söyler. Cadı bunu güçlerini geri aldığında yapacağını söyleyip kızı kandırır. Keloğlan aynanın içinde farklı bir alemde hapsolmuştur. Olanları uzaktan izleyen Balkız Kara'ya orada beklemesini kendisininde Bilgecan dedeye haber vermeye gideceğini söyler. Keloğlan aynanın arkasındaki kara dünyada kurtarılmayı beklerken bir anda bir köpek sürüsü onu kovalamaya başlar. Can havliyle bir ağaca tırmanır. Köpekler gittikten sonra ağaçtan inmeye çalışırken ağaç birden canlanır. Dalları onu belinden kavrayıp bir çalının üzerine fırlatır.

Bu sırada Uzun ormanda kaçan tavuğunu kovalarken aynayı bulur. Bunun Huysuz'un işine yarayabileceğini düşünüp götürmek ister. Kara yanına gelip onun sihirli bir ayna olduğunu, Keloğlan'ın içinde mahsur kaldığını söyler. Uzun buna ikna olmayınca Kara tavuğun aynanın içinde olabileceğini söyleyip onu da içeriye gönderir. Bu kez köpekler Uzun'u kovalamaya başlar.

Bilgecan dede balkız ile birlikte aynanın olduğu yere giderken yol kenarında ağlayan Pamuk kızı görürler. Küçük kız kendisinin bir suçu olmadığını cadının onu kandırdığını söyler. Anne ve babasını kurtarmak için bunu yaptığını söyler. Cadının aynayı evine götürdüğünü, almak istiyorsa Bilgecan dedenin evine gelmesi gerektiğini söyler. Bilgecan dede bunun bir tuzak olduğunu anlar ve yalnız gitmek ister. Kara aynayı alıp güvenli bir yere götürürken Karşısından Huysuz gelir. Huysuz o elindekinin ne olduğunu sorunca Kara sihirli bir ayna olduğunu söyler. İstersen içine gir bir bak der. Huysuz Kara'nın kendisiyle dalga geçtiğini düşünür. Eğilip aynaya bakarken Kara arkadan yitekleyip onu da aynaya hapseder. Bu sırada Balkız ve Prenses gelir. Aynanın Kara'nın yanında olduğunu görünce cadının tuzak kurduğunu anlarlar. Yanlarında duran Pamuk kız da ortadan kaybolmuştur.

Keloğlan kara dünyadan kurtulmak için bir yol ararken bir anda bir kuyuya düşer. İçeride bir sürü iskelet vardır. Tam o sırada karşısında kendisine doğru gelmekte olan kuyu canavarını görür. Şimdi ne yapacağım diye düşünürken yukarıdan Huysuz canavarın üzerine düşer. Canavar bir anda bayılır. Hızlıca kaçmaya başlarlar. Tünelin sonunda aşağıya sarkıtılmış bir ip görüp tırmanırlar. Tırmandıkları kuyu gerçek dünyaya çıkar.

Bu sırada Çırkin cadı Bilgecan dedenin evinin önünde içeriye girmek isterken Balkız ve Kara ona engel olmaya çalışırlar. Cadı bir anda Kara'yı fareye çevirir. Pamuk kız da oraya gelir. Balkız cadı ile boğuşurken Keloğlan yardımına yetişir. Cadı onuda fareye çevirmek için asasını sallayınca Keloğlan önüne aynayı getirip sihiri cadıya geri çevirir. Cadı bir anda fareye dönüşür. Bilgecan dede de oraya gelip Kara ve Pamuk kızın anne babasını eski haline çevirir. Bir anda aynanın içinden Uzun da çıkıp kurtulur. Küçük kızın anne ve babasını kurtarmanın mutluluğu ile hepsi gülmeye başlarlar.

Benzer Birkaç Keloğlan Masalları Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli "Keloğlan Masalları" hikayelerden birini daha okumuyorsunuz: