Keloğlan Masalları: Hırsız Peşinde

Keloğlan Masalları

Keloğlan Hırsız Peşinde, Keloğlan ve arkadaşları sokakta çaresiz bir şekilde Bilgecan deyi ararken bir evin önünde Çizmeli tilkiyi Uzun ve Huysuz'la konuşurken görürler. Tilki haydutlara bir gösteri yapacağını söyleyip saati çalıştırır. Açılan geçitten Uzun ve Huysuz geldikleri masal alemine giderler. çocuklar tilkiyi yakalamak için koşarken onları gören çizmeli tilki oradan geçen bir bisikletin arkasına atlayıp kaçar. Sokaklarda tilkiyi ararken bir evin önünde bisiklet görürler. Tilki burada olabilir diye düşünüp o evin içine girerler. Bir hırsız kendilerden önce o eve girmiştir. Evin içinde dolaşırken bir anda çizmeli tilkiyi görüp kovalamaya başlarlar. Keloğlan onu omzundan yakalar. Tilki kaçmaya çalışırken Keloğlan onu yitekler.

Tilki sehpanın ayağına çarpar. Hemen cebinden çıkardığı saati çalıştırır. Hepsi birlikte köye dönerler. Onlar gittikten sonra sehpada sallanan vazo düşüp kırılır. Çocuklar köye döndüklerinde özlemle etraflarına bakınırken çizmeli tilki kaçar. Onu kovalayıp kayalıkların dibinde kıstırırlar. O sırada yukarıdan bir kaya parçası üzerlerine doğru düşer. Tilki tekrar saati çalıştırıp geldikleri eve geri dönerler. Evin içinde eşyaları çuvala dolduran hırsızı görürler. Yakalanmamak için saklanırken tilki yeniden ortaya çıkar. Bu sefer onu yakalayıp saati alırlar. Şu hırsızın icabına bakmalıyız deyip bir plan yaparlar. Yatak odasının kapı koluna yapıştırıcı sürerler. Örgülü ve Balkız hırsıza seslenir. Hırsız onları görünce önce korkar sonra kovalamaya başlar. Kapı kolunu tuttuğunda eli oraya yapışır. Eldivenini orada bırakıp merdivenlere gider. Keloğlan ve kızlar aşağıdan seslenirken Kara ve Sivri de bir iple ayaklarını bağlar. Hırsız adım atar atmaz merdivenlerden yuvarlanır.

Aşağıda bekleyen Keloğlan gözlerine karabiber serper. Kara'da yukarıdan kül tablasını başına atınca hırsız olduğu yerde bayılır. Kendine geldiğinde kendini eli kolu bağlı bulur. Keloğlan bir tüğ ile ayaklarını gıdıklarken Kara'da yüzüne karabiber serper. Pes eden hırsız polisi arayıp teslim olacağını söyler. Çocuklar polisin ne olunduğunu sorunca, hırsız iyi insanları kötü insanlardan koruyan kimselerdir der. Çocuklardan telefonu getirmelerini ister. Keloğlan sürüyerek telefonu getirir. Hırsız 155'i tuşlamasını söyler. Keloğlan o nedir diye sorunca , hırsız 155 polisin numarasıdır der. Keloğlan polisi arar ve hırsız kendi kendini ihbar eder. Polisler hırsızı götürürken Keloğlan ve arkadaşları uzaktan izlerler. Keloğlan cebinden saati çıkarır. Fakat saatin sahte olduğunu farkeder. Bütün çocuklar olamaz diye bağırırlar.

Benzer Birkaç Keloğlan Masalları Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli "Keloğlan Masalları" hikayelerden birini daha okumuyorsunuz: