Keloğlan Masalları: Hipnoz Sarmalı

Keloğlan Masalları: Hipnoz Sarmalı, Çizmeli Tilki büyük bir tiyatro salonunda Kara Vezir, Uzun ve Huysuz ile buluşup saati Kara Vezir'e verir. Kara Vezir bu gerçek dünyayı çok sevdiğini yakında büyük bir ordu ile gelip dünyayı ele geçireceğini söyler. Huysuz bu işten bizim karımız ne olacak diye sorar. Vezir Huysuz'a seni altına boğacağım, Uzun'a da istemediğin kadar çok yemek vereceğim der. İki haydut da mutluluktan uçar.

Keloğlan Masalları

Onları bulmak için peşlerinden gelen Keloğlan ve arkadaşları uzaktan onları dinlerler. Kara Vezir saati Huysuz'a verip çalıştırmasını ister. Huysuz saati çalıştırıp geçit kapısını açar Keloğlan ve arkadaşları şimdi saati alamazsak sonsuza kadar bu dünyada kalırız diye kapı kapanmadan koşarlar. Huysuz tam kapıdan geçerken Keloğlan elinden saati alır. Hepsi kendi dünyalarına dönerler. Kara Vezir ve haydutlar Vezirin şatosuna düşerler. Kara Vezir Huysuz'dan saati geri ister. Huysuz geçitten geçerken Keloğlan'ın onu elinden aldığını söyler. İyice sinirlenen Vezir askerlerine Keloğlan ve arkadaşlarını bulup getirmelerini söyler. Gelirken buraların en akıllı adamı kimse onu da getirin der.

Keloğlan ve arkadaşları ormana iniş yapmıştır. Köylerine döndükleri için hepsi de çok mutludur. Örgülü hemen gidip annemi görmek istiyorum der. Keloğlan buna zamanımız yok, Bilgecan dedenin evine gidip saat hakkında bilgilerin yazılı olduğu kitabı almalıyız der. Çocuklar ona hak verirler. Hep birlikte Bilgecan dedenin evine doğru giderler. Dedenin evine vardıklarında aşağıdaki gizli odaya girerler. Geçit makinesinin çalındığını görünce, bunu yapsa yapsa Kara Vezir yapar diye düşünürler. Aradıkları kitap oradadır. Keloğlan Örgülü, Kara ve Sivri'ye Vezirin şatosuna gidip makineyi bulmalarını söyler. Balkız ve kendisi de kalıp kitabı inceleyecektir. Bu sırada askerler Kara Vezir'in huzuruna bir mucit getirirler. Mucit çok akıllı olduğunu adının Kova olduğunu söyler. Kara Vezir madem çok akıllısın bana öyle bir alet yap ki bütün insanlar sözümden çıkmasın, beni çok sevsinler der. Mucit bunu yapabileceğini söyler.

Bir süre sonra mucit yeni icadını getirir. Bir hipnoz sarmalı yapmıştır. Bu alet sayesinde insanlar sizin sözünüzden çıkmayacak efendim der. Çocuklar gizlice şatoya girip Kara Vezir'in odasını ararken askerlere yakalanırlar. Askerler onları Vezir'in huzuruna çıkarır. Kara Vezir sarmalı kimin üzerinde deneyeceğim diye düşünürken çocukları gelmesiyle onlarda denemeye karar verir. Üçünü bir sandalyeye bağlayıp sarmalın karşısına otuttururlar. Sarmal dönmeye başlayınca çocuklar hipnotize olurlar. Bir anda Vezir'e itaat etmeye başlarlar. Kara Vezir çocuklara gidip Keloğlan'la birlikte saati de alıp gelin der. Çocuklar emredersiniz efendim deyip giderler. Kara Vezir askerlere bütün köylüleri köy meydanında toplayın der. Keloğlan ve Balkız kitabı incelerken Kara, Sivri ve Örgülü gelirler. Keloğlan makineyi aldınız mı diye sorar. Çocuklar almadık çünkü almak istemedik derler. Şimdi sizi yakalayıp efendimiz Kara Vezir'e götüreceğiz hiçbir yere kaçamazsınız der ve üzerlerine yürürler. Keloğlan ve Balkız şaşkınlıktan kalakalırlar.

Benzer Birkaç Keloğlan Masalları Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli "Keloğlan Masalları" hikayelerden birini daha okumuyorsunuz: