Keloğlan Masalları: Devler Ülkesi

Keloğlan Masalları

Keloğlan Masalları: Devler Ülkesi, Keloğlan ve arkadaşları gerçek dünyaya Bilgecan dedeyi aramak için gelmiştir. Gece vakti şaşkın şaşkın etraflarına bakınırken gece devriyesi gezezen bir bekçiyi dev zannedip kaçarlar. Örgülü kaçarken yere düşer. Bekçi neredeyse onun üzerine basmak üzereyken Keloğlan onu kurtarır. Kaçarken bir köpek yavrusu görüp korkarlar. Çünkü gerçek dünyada herşey onlara göre dev gibidir. Bilgecan dedeyi sabah olunca aramaya karar verip oyun parkındaki kaydırakta dinlenmeye çekilirler. Sabah olduğunda Uzun ve Huysuz kendi masal dünyalarında Bilgecan dedenin geçit makinesini bir çuvala koyup çalarlar.

Ormanda giderken Uzun acıkır ve huysuzlanmaya başlar. Çuvalı yere koyup dinlenmek ister. Bu sırada ileriden onları takip eden Sinek ve Tomurcuk onlara taş atıp dikkatlerini başka yöne çekerler. İnatçı ise arkadan çuvalı alıp saklanır. Huysuz çuvalın yok olduğunu fark edince telaşlanır. Çünkü Makineyi kara Vezir'e götürüp karşılığında altın istemeyi planlıyordur. Onlar çuvalı ararken Sinek ve Tomurcuk hiç bir şey olmamış gibi yanlarına gelip ne aradıklarını sorarlar. Huysuz çuvalı siz mi aldınız diye bağırır. Uzun ağacın arkasında İnatçı ve elindeki çuvalı görür. Çuvalı almak için itişip dururlar. en sonunda Uzun çuvalı alıp kaçarlar. Sinek ve arkadaşları arkalarından bakakalır. Hadutlar olup biteni, anlatmak için Kara Vezir'in şatosuna giderler. Kara Vezir ne biliyorsanız anlatın der. Huysuz karşılığında ödül isteriz deyince Vezir anlatacaklarınız işime yararsa size altın veririm der. Uzun gördüklerini anlatmaya başlar fakat arada saçmalayıp durur.

Kara Vezir'in iyice tepesi atar. Ya doğru düzgün anlatın ya da zindanı boylarsınız der. Bu sefer Huysuz çuvaldaki makineyi çıkarıp anlatır. Keloğlan ve arkadaşlarının bu makineyi çalıştırıp bir anda ortadan kaybolduklarını söyler. Kara Vezir Bilgecan yine bir şeylerin peşinde olmalı diye düşünür. Bir taraftan da bunun Huysuz ve Uzun'un bir tuzağı olabilir diye şüphelenir. Gerçekler ortaya çıkana kadar onları zindana attırmak ister. Askerlerini çağırıp onları götürmelerini söyler. Huysuz bu makinenin nasıl çalıştığını ben biliyorum zindana attırırsanız asla çalıştıramazsınız der. Kara Vezir tekrar onları serbest bırakıp makineyi çalıştırmasını söyler. Huysuz makinenin sağını solunu kurcalayıp bir kolu çeker. Bir anda geçit kapısı açılır. Hepsi gerçek dünyaya doğru geçitten düşerler.

Benzer Birkaç Keloğlan Masalları Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli "Keloğlan Masalları" hikayelerden birini daha okumuyorsunuz: