Keloğlan Masalları: Denizler Altında

Keloğlan Masalları

Keloğlan Masalları: Denizler Altında, Kara Vezir kötülükler kraliçesinin emri üzerine denizin altındaki batığın yerini tespit eder. Batığın içindeki defineyi bulmak için Uzun ve Huysuz'u görevlendirir. İki haydut dalış kıyafetlerini giyip batığa doğru ilerlerler. Bu sırada Keloğlan ve Sivri Bilgecan dedenin çağırması üzerine deniz kenarında onu beklemektedir. Bilgecan dede kendi yaptığı deniz altı ile çocukların yanına gelir. Onları da içeriye davet edip denizin altında bir geziye çıkarır. Denizin altını hayran haryan seyrederken bir anda bir köpek balığı saldırır. Neyse ki çok geçmeden bu tehlikeyi atlatırlar. Yollarına devam edip Bilgecan dedenin bahsettiği deniz altındaki mağaranın girişini bulurlar. Bu sırada batığa ulaşan Uzun ve Huysuz geminin içinde vezirin istediği yüzüğü aramaya başlarlar.

Huysuz en sonunda yüzüğü bulur fakat onuda bir balık yutar. Balığı kovalamaya başlar. Balık tam kapıdan çıkarken Uzun kapıyı kapatır. Huysuz balığı yakalar fakat hortumu kapıya sıkışmıştır bir anda havasız kalıp boğulma tehlikesi yaşar. Uzun bir süre sonra kapıyı açınca tekrar hava gelir ve rahatlar. Uzun'a epey bir kızar. Bilgecan dede ve çocuklar mağaranın içinde yüzeye çıkarlar. Köpek balığının saldırısında denizaltı hasar almıştır. Bilgecan dede onu tamir etmeye çalışırken Keloğlan ve Sivri'de mağarada keşfe çıkmaya hazırlanırlar. Bu sırada yanlarına iki tane su perisi gelir. Onlara iki tane hırsızın batığın içindeki element yüzüğünü çaldığını, eğer bu yüzüğün kötü niyetli kişilerin eline geçerse dört elemente hükmedip kendilerini yok edebileceğini anlatırlar. Bilgecan dede bu yüzüğü Kötülükler kraliçesinin istediğini hemen anlar. Eğer onu ele geçirirse yüzyıllar önce hapsedildiği diyardan kurtulup serbest kalabileceğini söyler.

Uzun ve Huysuz yüzüğü Kara vezire ulaştırıp onunla birlikte mağaralara gelmişlerdir bile. Mağarada kötülükler kraliçesinin hizmetkarları yüzüğü beklemektedirler. Keloğlan ve Sivri su perilerinin gösterdiği yoldan gidip vezir ve hizmetkarların buluşacağı yere ulaşırlar. Uzaktan onları izlemeye başlarlar. Vezir yüzüğü vermekte tereddüt eder. Önce kendi parmağına takıp ne işe yaradığına bakar. Bir anda yüzük gücünü gösterip onu bir su küresinin içine hapseder. Yüzüğü parmağından çıkarınca yere düşer, yüzük te parmağından düşer. Keloğlan koşup yüzüğü kapar. Sivri ile birlikte kaçmaya başlarlar. Kraliçenin hizmetkarları onları kovalamaya başlar. Bilgecan dede denizaltını tamir etmiş çocukları bekliyordur. Hızlıca deniz altına binip oradan kurtulurlar. Mağaradan çıkıp su yüzüne çıkarlar. Bilgecan dede yüzüğü alarak yeni bir düşman edindiklerini söyler.

Benzer Birkaç Keloğlan Masalları Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli "Keloğlan Masalları" hikayelerden birini daha okumuyorsunuz: