Keloğlan Masalları: Çizmeli Tilki

Keloğlan Masalları

Keloğlan Masalları: Çizmeli Tilki, Çirkin cadı Keloğlan ve Bilgecan dedeyi alt etmek için yeni planlar peşindedir. Kara Veziri evine çağırıp onu hem yetenekli hemde kurnaz biri ile tanıştırmak istediğini söyler. Kara vezir kim olduğunu merak ederken arkasında çizmeli tilki belirir. Çizmeli tilki zekası ve kurnazlığı ile Keloğlan ve Bilgecan dedeyi alt edebilceğini bunun karşılığında yüz altın ve yüz tavuk istediğini söyler. Vezir şartlarını kabul eder. Keloğlan ve arkadaşları dere kenarında balık tutmak için hazırlanırken Keloğlan Balkız'ın nerede olduğunu sorar. Kara Balkız'ın uzak bir ülkeden amcasının geldiğini söyler. Bu sırada Balkız koşarak gelir. Amcasının yüzüğünü kaybettiğini söyler. Arkadaşlarından bulması için yardım ister. Hpsi birlikte koşarak giderler. Kirpi Prenses'i orada unuturlar. Prenses buna çok içerler. Arkalarından söylenirken yanına çizmeli tilki gelir.

Başta ondan hoşlanmaz ama tilki tatlı diliyle onu kandırır ve arkadaş olmaya ikna eder. Keloğlan ve arkadaşları Balkız'ın evine giderler. Yüzüğü bahçede aramaya başlarlar. Çok geçmeden küçük bir farenin elinde yüzüğü görürler. fareyi yakalamaya çalışırlar fakat fare deliğe saklanır. Bu kadar küçük delikten yüzüğü nasıl alırız diye düşünürken bu işi Prenses'in yapabileceğini akıl ederler. Sivri ve Keloğlan dere kenarında Prenses'i bulmaya giderler. Çizmeli tilki Prenses'i kandırıp onu bir kafese hapseder. Daha sonra da Kara vezirin askerlerine teslim eder. Sivri ve Keloğlan heryerde Prenses'i ararken karşılarına çizmeli tilki çıkar. Buralardan olmadığını uzak diyarlardan geldiğini söyler. Keloğlan buralarda bir kirpi gördünmü diye sorar. Tilki onu askerlerin yakaladığını kendisini oraya götürebileceğini söyler. Keloğlan Sivri'ye diğerlerine haber vermesini söyler ve tilki ile gider. Az ileride vezirin askerleri Keloğlan'ı da yakalayıp bağlarlar. Tilki şimdide gidip Bilgecan dedeyi getireceğini söyleyip yok olur. Sivri koşarak arkadaşlarının yanına gelir. Onlara Prenses'in kaçırıldığını Keloğlan'ın da onu bulmak için çizmeli tilki ile gittiğini söyler. O sırada orada olan Balkız'ın amcası Çizmeli tilkinin kendisinin eski bir öğrencisi olduğunu aslında çok tehlikeli biri olduğunu ve Keloğlan'ın da başının belada olabileceğini söyler. çocuklar ne yapacağız diye düşünürken onlara farenin elinden aldığı yüzüğünü verir. Yüzüğü Keloğlan'a ulaştırabilirseniz çizmeli tilkinin güçlerini yok edebilirsiniz der.

Askerler Keloğlan'ın ellerini bağlayıp götürürken Keloğlan'ın aklına bir plan gelir. Askerlere tuvaletinin geldiğini ellerini çözüp yapabileceğini söyler. Asker elini çözüp tuvaletini yapması için arkasını döner. Bu sırada Keloğlan ağacın arkasına saklanır. Keloğlan'ın orada olmadığını gören asker onu ararken Keloğlan arkasından tekme atıp yere düşürür. Sesi duyan diğer asker yanına geldiğinde Keloğlan arkadan gidip Prenses'i de alıp kaçar. Kaçarken arkadaşları ile karşılaşır. Onlara tilkinin düzenbaz olduğunu söyler. Kara yüzüğü Keloğlan'a verir ve amcanın söylediklerini anlatır. Bilgecan dedeyi kurtarmak için onun evine giderler. Bu sırada tilki çoktan Bilgecan dedeyi yakalayıp bağlamıştır. Çirkin cadının güçlerini vermesi için onunla pazarlık yapmaya çalışmaktadır. Bu sırada Keloğlan ve arkadaşları gelir. Bilgecan dedeyi srebest bırakmasını söyler. Tilki buna gülüp kabul etmez. Oradan oraya sihir yapıp kaybolur. En son Keloğlan sihirli yüzüğü ona doğru tutunca tilkinin güçleri kaybolur. Keloğlan tilkiye bir ders vermek ister. Şapkası ve çizmelerini alıp onu Kara vezirin yanına yollar.

Benzer Birkaç Keloğlan Masalları Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiyseniz, neden koleksiyonumuzdaki diğer eğlenceli "Keloğlan Masalları" hikayelerden birini daha okumuyorsunuz: