Harika Kanatlar: Goril Grubu

Harika Kanatlar

Harika Kanatlar: Goril Grubu, büyük kanat uçuş yapmak için hazırlanmıştır fakat piste bir sürü kuş konduğu için bir türlü kalkışa geçemez. Jet gelip ona yardım etmek ister fakat bir türlü kuşlar uçmak bilmez. Bu sırada Bello yanlarına gelir. Jet ondan yardım ister. Bello hayvanların dilinden anlayan bir uçaktır. Kuşlarla konuşup kendini takip etmelerini söyler. Bu sayede kuşlar pistten çekilir ve büyük kanadın önü açılır. hava kontrolden Cimbo Jet'i anons eder. Jet merakla gidip bugün nereye gideceğini sorar. Cimbo Kongo'da yaşayan Lulu adında bir kızın siparişi olduğunu söyler. Kongo Afika'da yer almaktadır. Yağmur ormanlarıyla ünlü olan bu ülkede gorillerde yaşamaktadır. Jet belki ben de bir tane görürüm umuduyla hemen yola çıkar. Jet Kongo'nun üzerinde uçarken yağmur ormanlarını ve Kongo nehrini görür. Lulu'nun yaşadığı evi bulup robot adama dönüşür.

Bu sırada Lulu kardeşiyle birlikte tencerelerden davul yapmış onları çalıyorlardır. Kardeşi keşke gerçek davullarımız olsaydı der. Lulu biraz sabret siparişim gelince görürsün diye cevap verir. Az sonra kapı çalar. Jet siparişi getirmiştir. Lulu onu kardeşiyle tanıştırdıktan sonra kutusunu açar. İçinden üç boy davul çıkar. Biri Lulu'nun, biri de kardeşinindir. Jet üçüncü kimin diye sorunca Lulu ona henüz karar vermedim der. Jet istersen ben çalarım der. Çocuklar buna memnun olurlar. Çünkü akşamki kır şöleninde çalmak istemektedirler. Hep birlikte ormana gidip alıştırma yaparlar. Fakat Jet pek başarılı olamaz. Biraz sonra karınları acıkınca ağaçtan meyve yemeye giderler. Boş kalan davulların yanına bir goril gelir ve davulu çalmaya başlar. Çocuklar meyvelerini yerken davulun sesini duyarlar. Çalan ritm Lulu'nun çok hoşuna gider.

Çalan kimmiş diye bakmaya gittiklerinde gorili görürler. Goril çocukları farkedince korkup kaçar. Jet onu takip etmek için jet hızını kullanır fakat çok geçmeden sarmaşıklara dolaşır. Jet'i aramaya çıkan iki kardeş onu sarmaşıklarda sallanırken bulurlar. Çocuklar onu nasıl kuratarabiliriz diye düşünürken, Jet harika kanatları çağıralım der. Çocuklar harika kanatlarda kim diye sorunca Jet, ne zaman ihtiyaç duysam hemen yardıma gelen muhteşem uçak arkadaşlarım der. Cimbo'yu arayıp durumu anlatır. Cimbo bu duruma en uygun olan Bello'yu gönderir. Bello bir an önce gelip arkadaşını kurtarır. Bu sırada bir ses duyarlar. Bello bu göğsünü yumruklayan bir gorilin sesi der. Lulu onu buraya nasıl getirebiliriz diye sorar. Bello davullarla onun çaldığı ritmi tekrar edip buraya getirebiliriz der. Bunun üzerine goril hangi ritmi çalarsa Lulu' da aynısını çalar. Bu sayede goril yanlarına kadar gelir. Onlara alışan goril akşamki kır eğlencesinde büyük davulu çalar. Jet ve Bello' da herkesle birlikte çok eğlenmiştir. Goril ve çocuklara hoşçakal deyip hava üssüne geri dönerler.

Birkaç Harika Kanatlar Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiniz mi? Hikaye koleksiyonumuzdaki Harika Kanatlar'ın tüm hikayelerini okuyabilirsiniz.