Harika Kanatlar: Zamana Karşı Yarış

Harika Kanatlar Hikayeleri

Harika Kanatlar: Zamana Karşı Yarış, Jet arkadaşları Dizzy Paul ve Bello ile yeşil ışık kırmızı ışık oyunu oynarken hava kontrol sorumlusu Cimbo onu anons eder. Jet Cimbo'nun yanına gidip bugün yolculuğun nereye olduğunu sorar. Cimbo Kenya'da yaşayan Lorna adında bir kızın siparişi olduğunu söyler. Kenya'yı göreceği için çok mutlu olan Jet hemen yola koyulur. Kenya semalarında uçarken Jet ormanları ve vahşi hayvanları görüp hayran kalır. İleride Lorna'nın yaşadığı köyü görüp evinin önüne iniş yapar. Bu sırada Lorna evinde katılacağı yarış için antrenman yaparken bir taraftan da siparişini beklemektedir. Kapı çalar ve Jet elinde Lorna'nın siparişi olan spor ayakkabıları getirir. Lorna onu kendi dilinde merhaba demek olan "Cambo" diyerek karşılar. Jet siparişi teslim eder. Lorna ayakkabıların özelliğini Jet'e anlatır.

Ayakkabılar hareketsiz dururken rengi mavi, normal koşarken sarı, çok hızlı koştuğunda da kırmızıya dönüşmektedir. Lorna bu ayakkabıları bugünkü yarışta giyecektir. Birlikte yarış alanına giderler. Birsürü koşucu hazır beklemektedir. Start verilir ve yarış başlar. Lorna diğerlerini geçip en önde ilerlerken Jet'de ona destek vermektedir. Çok hızlı bir şekilde koşarken önlerinden bir antilop sürüsünün geçmesiyle dururlar. Sürü tozu toprağa katıp uzaklaşınca orada yavru bir antilopun kaldığını anne ve babasını aradığını fark ederler. Jet sürünün peşinden gidip onları geri çevirmek istese de bunu başaramaz. Daha sonra harika kanatlardan yardım istemenin zamanı geldiğini söyler.

Lorna harika kanatların kim olduğunu sorunca Jet ne zaman ihtiyacım olsa hemen yardıma gelen muhteşem uçak arkadaşlarım der. Hemen kule ile bağlantı kurup yardım ister. Cimbo bu iş için ey uygun uçağın Bello olduğunu düşünüp onu Jet'e yardıma yollar. Bello hayvan dilini çok iyi bilmektedir. Jet'lerin yanına geldiğinde küçük antilop ile konuşup derdini anlar. Daha sonra uzaklaşan sürünün peşinden gidip onları durdurur. Onlara sabah Jet ve arkadaşlarına oynattığı kırmızı ışık yeşil ışık oyununu anlatır. Elindeki tahtalarda yeşil yandığında koşmalarını, kırmızı yandığında durmalarını anlatır. Bu şekilde sürüyü Jet ve Lorna'nın yanına kadar getirir.

Küçük antilop bir sürü antilopun içinde anne ve babasını bulur. Küçük antilopu anne ve babasına kavuşturmanın mutluluğunu yaşayan Jet Lorna'ya yarışa geri dönmesini söyler. Lorna çok hızlı bir şekilde koşup yarışa geri döner ve birinci olmayı başarır. Jet ve Bello görevi başarıyla tamamlamanın verdiği mutlulukla Lorna'yı tebrik edip hava üssüne heri dönerler.

Birkaç Harika Kanatlar Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiniz mi? Hikaye koleksiyonumuzdaki Harika Kanatlar'ın tüm hikayelerini okuyabilirsiniz.