Harika Kanatlar: Moğolistan Yıldızları

Harika Kanatlar

Harika Kanatlar: Moğolistan Yıldızları, Jet ve Jerome yarış yaparken gökyüzünde onlara Büyük Albert'da katılır ve birinci olur. Bu sırada Cimbo Jet'i anons eder. Jet merakla hava kontrol kulesine gider. Bugünkü teslimat nereye diye sorar. Cimbo Moğolistan'da yaşayan Nambaya adında bir kızın siparişi olduğunu söyler. Moğolistan'ın dört bir yanının karlı dağlarla kaplı olduğunu, geniş düzlükleri olduğunu keçi, koyun ve atların fazlasıyla olduğunu anlatır. Jet tüm bunları görmek için sabırsızlanır. Hazırlıklarını tamamlayıp yola çıkar. Jet manzarayı izleyerek yoluna devam ederken Nambaya 'da çadırının önünde siparişini beklemektedir.

Nambaya ve ailesi göçebe bir hayat yaşadığı için çadırda oturmaktadırlar. Jet çadırı görünce robot adama dönüşür. Nambaya'yı görünce teslimatınız var der ve kutuyu verir. Nambaya kutuyu açar içinde gece ışıl ışıl parlayan yıldızlar vardır. Yeni çadırlarının içini üslemek için sipariş etmiştir. Bu sırada Jet'i babası ile tanıştırır. Daha sonra ona atı Timur'u keçilerini ve koyunlarını gösterir. Koyun sürüsünün yanına gittiklerinde küçük koyun zıp zıp Nambaya'nın kucağına atlar. Bu sırada kutu elinden fırlayıp yıldızlar koyunların üzerine saçılır. Kaçan koyunları yakalamak için Nambaya atı ile peşlerinden koşar. Diğer taraftan Jet'de onları kovalar ama başarılı olamazlar. Koyunlar etrafa dağılır. Jet harika kanatları çağırmanın zamanı geldi der. Nambaya harika kanatlar kim diye sorunca Jet ne zaman ihtiyaç duysam hemen yardıma gelen muhteşem uçak arkadaşlarım der. Cimbo'yu arayıp durumu anlatır. Cimbo bu iş için en uygun uçağın Büyük Albert olduğunu düşünüp onu gönderir.

Büyük Albert zaman kaybetmeden Jet'in yanına gelir. Malzeme çantasından bir kovboy şapkası ve kement çıkarır. Jet'e arkadan koyunları kovalamasını, Nambaya'ya da önden bir araya toplamasını söyler. Hep birlikte koyunları toplayıp çadıra sokmayı başarırlar. Koyunların üzerinden yıldızları toplayıp çadırın tavanına yapıştırırlar. Nambaya'nın babası yıldızları çok beğenir. Gitme vakti geldiğinde Jet ve Büyük Albert Nambaya ve babasına hoşçakal deyip hava üssüne geri dönerler.

Birkaç Harika Kanatlar Hikayesi Daha!

Bu hikayeyi beğendiniz mi? Hikaye koleksiyonumuzdaki Harika Kanatlar'ın tüm hikayelerini okuyabilirsiniz.